BLOG


Kančí klobásy
03.02.2020
Rána nad okem z minulého týdne, kdy jsem testoval kulovnici, se pěkně hojí. Jizva nevadí, ty jsou přece ozdobou nás pravých mužů. Střelená laň se odležela, vzal jsem si jen kýtu, zbytek jsem nechal přátelům.



Strategicky, abych neměl moc práce, pochválil jsem maminku, že je skvělá kuchařka a umí skvěle připravit divočinu. Odvezla si maso k sobě domů a o víkendu budou závitky se smetanovou omáčkou, příští týden pak medailonky.

Jenže nebylo mi přáno užít si chvíle klidu. Neb můj kamarád, lékař ušní-nosní-krční, je lovec zdatnější než já a věnoval mi kus divočáka. Uvařil jsem tedy kančí guláš. O týden později byl nový kanec. Dohodli jsme se, že uděláme trochu klobás.

A tak mi Robert dovezl 17 kilo masa. Přihodil jsem k tomu pár kilo bůčku, koření a dvoje střívka a můžu si otevřít řeznictví. Z ledničky jsem vyhodil nepotřebné věci - jogurty, brokolici a podobně, aby se tam ty klobásy vešly. A zítra jedu udit. Jak to dopadne, dám vědět. Už v tuto chvíli je jasné, že když si každý den dáme jednu klobásu, další várku budeme dělat až o Vánocích.